Building Machines / Usluge / Komatsu Komtrax

Komatsu Komtrax

Komatsu Komtrax

Sustav praćenja pomoću satelita

Nakon instaliranja na Komatsuovim strojevima, sustav Komtrax pomoću satelita prati sve značajne radne parametre kao i one vezane za stroj. Osim toga GPS satelit može odrediti položaj građevinskih strojeva.

Sustav nadzora je posebno koristan za male i srednje strojeve u odabranim Europskim regijama. To se posebno odnosi na udaljene regije nepristupačne servisnim tehničarima ili na gradilištima na kojima operateri ne mogu pratiti svoje strojeve. Komtrax se isto tako pokazao vrlo korisnim u lociranju ukradenih građevinskih strojeva.

 

Kako Komtrax radi?

Sustav Komtrax prenosi lokaciju stroja i njegove podatke drugom satelitu koji se zove Orbcomm. Orbcomm zatim prosljeđuje podatke u podatkovni centar od kuda se prenose Internetom u Komatsuov podatkovni poslužitelj koji analizira i pohranjuje sve podatke. Podaci specifični za određeni stroj se zatim unose u intranet Komatsuovog distributera, gdje se vrednuju prema kupčevoj specifikaciji i prikazuju na werb stranici.

 

Smanjeni troškovi održavanja

U sustavu Komtrax su objedinjene različite prednosti, te osim produljenog životnog vijeka strojeva, sustav omogućava i planiranje procedura održavanja. Povrh toga, servisni tehničari se mogu pripremiti za ono što ih čeka na gradilištu što također dovodi do smanjenog vremena stroja izvan pogona i smanjenih troškova održavanjas.

 

Gdje se može koristiti sustav Komtrax?

Bilo gdje u Europi gdje se može spojiti na satelit Orbcomm i gdje postoji neophodna lokalna infrastruktura. Možemo Vam poslati detaljne podatke o inovativnom sustavu Komtrax.

 

 

Komtrax prikazuje slijedeće podatke:

  • Trenutnu lokaciju stroja i povijest stroja
  • Kvarove stroja i upozorenja 
  • Razinu goriva i tekućine u rashladnom sustavu
  • Broj radnih sati do slijedećeg održavanja i potrebni rezervni dijelovi
  • Dnevni radni sati
  • Mjesečni radni sati

Headoffice Zagreb

Kuhn- Hrvatska d.o.o.

Kuhn Zagreb

Rakitnica 4

10000 Zagreb

Hrvatska

Phone: +385 1 2407522

Fax: +385 1 2407504

Mail: kuhn-office@kuhn.hr